måndag 20 februari 2017

Mercadona

Under dessa dryga 5 veckor har vi rört oss nästan varje dag i Mercadonaområdet. Där finns Skandalo, där finns lunchrestauranger, där finns apotek och kiina-kauppa. Ocn förstås själva Mercadonan, den stora matvarubutiken.

Kineserna är duktigt folk och bra på att jobba. Jag har tidigare nämnt wok-bufféerna med sitt speciella koncept. Sen har vi kiinakaupat. I många gathörn kan man se en ofta väldigt oansenlig ingång där det står "Chino" eller "Bazar". När man går in kan det vara en jättebutik med plastvaror, krimskrams, kläder, papper, städgrejor, kärl mm. En dag slutade kyskåpslampan fungera i lägenheten och jag skruvade ut lampan och tog med den till närmaste kiinakauppa. En minut senare gick jag ut med en förpackning med två nya kylskåpslampor. Kostade 1 euro och 20 cent.

Tog lite foton från Mercadonan idag, mest för att måndag är fiskdag. Fiskdiskarna fylls då med färsk fisk och skaldjur och det är imponerande vilket utbud de har. Frukt- och grönsaksavdelningen är också inbjudande. Alla färger finns representerade och man kan se att produkterna inte rest ända till Finland!! De flesta frukterna är saftigare och godare än de vi köper hemma. Med ett undantag: jordgubbarna är vackra och stora, men smaklösa! Tacka vet jag solvarma finländska jordgubbar direkt ur landet! Kan inte jämföras med de spanska gubbarna!!





Det köps mycket vatten, för i Spanien dricker
man inte det vatten som kommer ur kranen.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar