tisdag 21 februari 2017

Människovärdet

Vi satt länge och åt lunch tillsammans med Claudia och fick säga tack och adjö på riktigt. Före det fick jag ansiktsrengöring och ansiktsmassage på salongen. Ögonbrynen blev också fixade. Nu har jag fått ett lyft : )

Claudia berättade en mycket intressant historia. Både J och jag var var berörda.

Här ska ni få läsa historien:

En man vid namn José syns hela dagarna på Mercadona-området, från tidig morgon till sen kväll. Han lyfter ut blommorna vid en blombutik, han för in kärl till Boston-restaurangen från uteserveringen, han städar på gården, han är aktiv hela dagarna och utför alla slags sysslor man bara kan tänka sig. Jag har utgått ifrån att han är husets vaktmästare (fast han inte är så representativt klädd eller fast han inte luktar så gott). Men Claudia berättade att José är hemlös, inte anställd av någon. Han är hela ställets hustomte.

José är föräldralös och har bott på barnhem som barn. Han har aldrig haft någon egen familj. Nu bor han i en övergiven lägenhet, utan el och utan vatten. José lär erbjudas dusch hos bekanta nu och då, men kanske inte varje dag. Han har en plats i skuggan där han ibland tar sig en välförtjänt paus. Där har han också en liters ölflaska inne i en plastväska. Han tar några klunkar ur flaskan med jämna mellanrum. Sedan fortsätter han igen med sina bestyr. José lär dricka 5 liter öl per arbetsdag....

Alla litar på José. Alla tycker om José. Han har tillgång till nycklar och låser upp åt folk på morgnarna. Han får pengar av de olika företagen på området och kunder som känner till honom ger honom också pengar.

José säger, att han har aldrig varit så lycklig som han är nu!!

Där har vi något att tänka på och lära oss något av!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar