tisdag 14 februari 2017

¡Feliz San Valentín!

säger man här när man gratulerar sina vänner på vändagen. Här är det en mycket större happening än i Finland. I butikerna och på tv har det i en veckas tid gjorts reklam för Vändagen.

Vi ska gå ut och äta med J i kväll. Valde att ta lätt-lätt lunch så vi ska kunna gå ut och äta som alla andra denna tisdagkväll. Om vi hittar lediga bord alltså, det lär vara en kväll när ALLA är ut och äter.

I skolan håller eleverna på med sin utstyrsel inför karnevalveckan som firas nästa vecka i Torrevieja. Den 23.2 ska skolans alla elever tåga runt skolområdet på gatan i sina färgglada dräkter (gjorda av olika färgers plastsäckar, sådana tror jag inte vi har i Finland? Där finns det bara vita och svarta sopsäckar). Karnevalens sista dag, lördag 25.2 är det avslutande festdag i centrum, då är det parad, musik och dans. Synd att vi har åkt hem den 22:a ...

Jag fick lov att gå till Suomi-Kauppa och handla lite Xylitol-tuggummi, för det kan man inte leva utan en hel vecka! Lagret har tagit slut. Köpte också färska kanelbullar som jag gav åt J:s handledare på salongen vändagen till ära. Hon blev glad och sa, att hon aldrig smakat några finska bakverk tidigare!






PS. Flygstrejken har visst skjutits upp med ett par veckor. Så vi torde komma oss hem med det flyg vi bokat. Nu är det ju istället Norra Finland som drabbas, för där har ju skolorna sportlov vecka 10.

PSS. Man ser tydligt att det börjar komma mer familjer med barn och ungdomar hit till staden nu. I Sverige har de sportlov vecka 7-11. Spanien har ju blivit ett land som många väljer, eftersom det är så oroligt på många andra turistorter i välden just nu.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar